reede, 20. oktoober 2023

Tragide Kasside toidunädal

Tragid Kassid tähistasid ülemaailmset toidupäeva (16.10) lausa toidunädalaga. Esmaspäeval tegime lastega maitsevett – panime vette sidrunit, kurki ja mustikaid. Enne tegevust said lapsed nuusutada ja arvata, mis toorainega on tegu. Keetsime teed ja maitsesime mineraalvett. Laste arvates oli mineraalvesi kibe ega maitsenud hästi, kõige enam maitses mustikatega maitsevesi. Rääkisime, miks on vesi inimesele vajalik.


Teisipäeval õppisime juurviljade ja puuviljade nimetusi. Kodeerisime manuaalselt Talebot robotit vastava värvusega juurvilja/puuvilja juurde.

Kolmapäeval tegime lastega Lotte moosi. Korjasime lasteaia õuealalt pihlakaid ja meie rühma armsad vanemad tõid meile õunu ja purke. Koorisime kotitäie õunu, lapsed said õunu väikesteks tükkideks tükeldada – tööd oli palju ja sellele kulus terve hommikupoolik. Moosi sisse panime tunde järgi õunu, pihlakaid, kaneeli ja suhkrut. Moosikogus sai nii suur, et iga laps sai väikese purgitäie moosi ka koju maitsmiseks kaasa.



Neljapäeval panime valminud moosiretsepti paberile kirja, lapsed kaunistasid retsepti joonistatud piltidega. Tutvusime suvikõrvitsaga, maitsesime toorest ja marineeritud suvikõrvitsat. Valisime selle juurvilja koos lastega endale toidu projekti raames ning edaspidi plaanime katsetada erinevaid retsepte suvikõrvitsast.



Reedel tuletasime meelde, millise Lotte moosi me kolmapäeval kokku keetsime ja vastavalt sellele kaunistasime paberil olevat moosipurki. Õuntega tegime õunatrükki ja vatitikuga trükkisime paberile pihlakaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar