teisipäev, 19. september 2023

Lõbusad Rännukoerad Tartu koduta loomade varjupaigas

 Eelmise aasta Mihklipäeva laadal saadud tulu eest otsustasid Rännukoerad toetada Tartu koduta loomade varjupaika. Üheskoos läksime lemmikloomapoodi ning klienditeenindaja abiga valisime mitu suurt kotitäit toitu ja maiustusi, mis ka samal pärastlõunal varjupaika kohale viisime. Kuna seal käisid juba ehitustööd, siis pikemaks me sinna jääda ei saanud. Sellel suvel sai varjupaik valmis ning ühel kolmapäeval sammusimegi uuesti sinna, et saada osa ekskursioonist. Lastel olid kaasas ka kingitused koertele ja kassidele.

Saime teada, mis koht loomade varjupaik üldse on ja miks seda vaja on. Rääkisime ka politseinike ning arstide olulisest rollist seoses varjupaigaga. Lapsi julgustati hulkuvatest loomadest vanemaid teavitama, et nemad saaksid varjupaiga poole pöörduda. Kui varasemalt oli meil olemas teadmine, et punases kassid on enamasti isased, siis tänane käik seda ka kinnitas ning lisaks öeldi, et kolmevärvilised (valge, must, punane) kassid on enamasti emased. Tegime ringkäigu nii koerte kui kasside juures. 

Oli väga põnev ning vajalik käik, mille eesmärgiks oli lastele näidata, kuhu satuvad loomad siis, kui neid kodus enam pidada ei saa ning anda (esmased) teadmised sellest, et looma võtmine tähendab vastutust ja hoolimist. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar