esmaspäev, 18. september 2023

Linnupoegade autovaba nädala matk Tartu tammikusse

 Juhhei, matkapäev!

Täna võtsime ette matka Tartu tammikusse. Sõit sinna toimus number 10 bussiga. Bussis olid Linnupojad viisakad ja uudishimulikud. Vaatasime aknast välja ja vestlesime, mis poes keegi käinud ja kes kus elab või eelkoolis käib.

Tartu tammiku ees vaatasime kaardilt, kus asume ning et sealt võib leida tuntud inimestele, asutustele ja linnadele istutatud puid. Iga laps, kes soovis, sai leida tammikust koha, mis talle meeldib ning märgistada selle raamiga, millest ka pilti tegime. Mõni soovis, et pildil oleks lisaks kenale paigale ka talle armas inimene.

Tegime pingil peatuse, puhastasime käed ja sõime vahepalaks kurki, maisikrõbuskeid ja rukkikrõbinaid.

Korjasime rõngamänguks tammetõrusid. Iga laps sai ühe rõnga oksale lennutada nii, et see sinna rippuma jääks, tammetõrusid visati omakorda rõngastest läbi. Lapsed hindasid viskamistugevust ja oksa kaugust esialgu ekslikult, aga harjutamisega saadi aina osavamaks. Mõned lapsed said panna oma osavuse proovile tammiku kõrval asuvatel kividel ronides.

Sellest salapärasest tammiku paigast leidsid lapsed ühe linnumaja...ei postkasti (arvasid lapsed) ja lähemalt uurides saime teada, et see oli üks peidukas, mille ukse avades nägime ühte karpi. Karbi sees oli kiri, mis õnnitles meid, kui geopeituse aarde leidjaid. Lisaks ütlesid lapsed rõõmuga, et leidsid viiskümmned..ei...viissada eurot ning raamatu ja pliiatsid. Raamatust leidsime palju nimesid, kes on seda mängu mänginud ja sinna kirjutanud. Viimane kirjutaja oli keegi Marta, mis tekitas segadust, et kas meie Marta või hoopis eelmisel õppeaastal meisterdatud kass Marta.

Aeg oli nii ruttu kulgenud, et peagi oligi aeg tagasi minna. Matkapäevast jäi vist küll kõigile väga hea tunne.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar