neljapäev, 28. märts 2024

Tragide Kasside lihavõtted

Täna käis lastel hommikuringis külas pühadejänku Pille. Pille rääkis lastele munadepühast ja näitas raamatut "Väike mutt värvib mune". Pühadejänku sõi koos lastega vahepalaks porgandeid ja seejärel suundusid kõik koos õue. 

Õues palus pühadejänku laste abi munade otsimisel - rebane oli jänese munad ära varastanud ja õue ära peitnud. Rebane oli maha unustanud enda munade asukohtade vihjed ja lapsed aitasid jänesel vihjete abil kuus muna üles otsida. Mune otsides saime üle korrata: kus asub meie lasteaia kompostikast ja mida sinna tohib viia; kus asub putukahotell; kuhu viskame oma kasutatud salvrätikud; kus saame vihmaveega mängida; kust leiame tuulevarju ja kuhu istutame kevadel oma taimed. Viimases munas olid lastele üllatuseks väikesed šokolaadimunad.

Seejärel suundusime lastega tagasi tuppa ja värvisime mune. Meie rühma armsad vanemad tõid meile erinevaid looduslikke vahendeid, millega mune värvida. Saime katsetada kurkumit ja toiduäädikat, punapeeti, kollaseid ja punaseid sibulakoori, lapsed said soovi korral lisada sibulakoorte vahele riisi või kadakaoksi. Proovisime mune kaunistada ka kilekaunistustega.

Meie kaunid munad







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar