esmaspäev, 20. veebruar 2023

Tragide Kasside tegevusterohke sõbrapäeva nädal

Esmaspäeval 13.veebruaril külastasid Tragid Kassid taas kord Tartu Descartes´i kooli, kus lastele oli ette valmistatud mänguline koolipäev. Lapsed osalesid neljas vahvas minitunnis - eesti keel, matemaatika, kunst ja liikumine. Lapsed said harjutada lugemist, kirjutamist, liitmist ja lahutamist, joonistamist, meisterdamist jpm. Lastele meeldis kõige enam järjehoidja meisterdamine ja jätkasime seda ka lasteaias.







Teisipäeval käisid lapsed Teater Vanemuises kuulamas lastekontserti “Telepoiss. ETV lastelaulud”. Kõlasid Eesti Televisiooni viimase 40 aasta lastelavastuste laulud värskes ja põnevas kuues. Lastel on võimalik kohtuda Mõmmi, Vandersellide, Leopoldi ja Äpu, Kessu ja Trippi, Tipp ja Täppi, Vembu ja Tembu, Hunt Kriimsilma, Kardemoni linna röövlite, tädi Sofi ja paljude teistega. Õhtul meisterdasid lapsed rühmas sõbrapäevakaarte.


Kolmapäeval käisid lapsed Eedeni Apollo kinos vaatamas filmi "Kaka, kevad ja teised". Andrus Kivirähki raamatute “Kaka ja kevad”, “Karneval ja kartulisalat”, “Tont ja Facebook” ainetel valminud film rääkis sõprusest, armastusest, perekonnast ja hirmudest. Film oli vahva ja pakkus rõõmu nii lastele kui ka õpetajatele.

Neljapäeval toimus lasteaia saalis nukuetendus "Kapsamamma võluaed". Tegu oli väga lõbusa, õpetliku ja kaasahaarava looga. Rühmas mängisid lapsed Blue-boti alusmatil mängu “Hea sõber, halb sõber”. Lapse ülesandeks oli analüüsida erinevaid pilte ja lauseid ning mõelda, kuidas käitub hea ja kuidas halb sõber ning Blue-boti abil liikuda vastava ruuduni.


Reedel said lapsed rahulikult toimetada rühmas. Lastel oli mängupäev, mil nad said kodust kaasa toodud mängude ja mänguasjadega mängida. Samuti valmistusime Eesti Vabariigi aastapäevaks hümni kuulates, laulu “Täna joonistasin lipu” lauldes ja vesteldes.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar